Pano

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Kitaplık

• Sesim Kan Kaybediyor •

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 mesaj]
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #1
YazarMesaj
Sch`
 vive l'AmourAdmin
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 115
Konu: 814

Tarih: Çar Tem 23, 2008 6:38 pm | Açıklama: Not  Burak Tokcan
Alıntıyla Cevap Gönder

http://i37.tinypic.com/ku7pk.jpg

Burak Tokcan'ı Sanat-Edebiyat-Kültür Dergisi, Bilkent 4 Mevsim'e omuz verdiğimiz yıllarda tanıdım. Şiiri seven, okumaya gönül vermiş, yazın alanında yürümeye kararlı bir gencin ufku sevindirmişti beni.

Derginin kapanmasından sonra, başlangıçta yakaladığı duyarlığı kesintisiz sürdürmesi, onu bugünlere taşıdı.

Burak, Türk ve dünya şiirinin ufkunda gezinirken yalın, duyarlı, güngörmüş bir şiirin izlerini sürdü. Yaşamın içinde var olan şiiri çoğu kez kitaplardan öğrenen bir kuşak olmanın gelgiti içinde yıllar boyu yazdı, okudu, biriktirdi, dinledi, gezilere çıktı, yazıştı, bu alanda dostlar edindi. Kimi zaman doğayı soludu, çiçeklerin kuşların, ağaçların dünyasına sefer eyledi, kimi zaman her kesimden insanın nabzını tuttu, gezip gördüğü yerlerden "insan manzaraları" derledi.

Aşkın büyülü güzelliğiyle soluk alan bir yaşamın kanatlarında yolculuk yapmayı da önemsedi.

Burak Tokcan'ın şiirlerini yaşının ötesinde çok katmanlı bir sanat ürünü olarak görüyorum. Bir ilk kitabın özengen tavrından uzak, dizenin özgünlüğünü, sesin etki boyutunu, sözcüğün çağrışım gücünü kavramış bir genç şairle baş başayız.

Yazın alanında ödüller almış bir gencin ürünleri kitaba dönüşürken şiirin nice emek gerektiren bir tür olduğu da kanıtlanıyor.

Burak Tokcan'ın bu ilk kitabıyla şiirin ufkunda uzun yolculuklara çıkacağına inanıyorum. (Ahmet Özer)

Yazar : Burak Tokcan
Yayınevi : Damar Yayınları
Etiket Fiyatı : 5.00 YTL

Alıntı:
    - Yazar Hakkında -

Burak Tokcan, 1979’da Ankara’da doğdu. 1990’da Ahmet Vefik Paşa İlkokulu’nu, 1997’de TED Ankara Koleji’ni, 2001’de Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitenin Yayın Birimi’nde metin yazarı olarak görev yapıyor. Ürünleri; Bilkent 4 Mevsim, Kıyı, Damar, Beşparmak, Gökyüzü, Çağdaş Türk Dili, Dünya/Kitap, Ünlem, Yom Sanat, Evrensel Kültür, Patika, Koridor ve Mavi Liman gibi dergilerde yayımlandı. Aldığı ödüller; Kocaeli Üniversitesi Şiir Etkinlikleri Birimi 2001 Gençlik Yarışması 2.lik Ödülü, Mülkiyeliler Birliği Vakfı 2001 Şinasi Özdenoğlu Şiir Yarışması 3.lük Ödülü, Karşıyaka CUMOK 2003 Uğur Mumcu Şiir Yarışması 1.lik Ödülü, Beşparmak Dergisi 2003 Şiir Yarışması 2.lik Ödülü, Rıfat Ilgaz 2004 Şiir Yarışması 1.lik Ödülü, Marmaris 2004 Şiir Yarışması 1.lik Ödülü, Cemal Süreya 2006 Şiir Yarışması Özendirme Ödülü, Homeros Ödülleri 2007 Attilâ İlhan Şiir Yarışması Mansiyonu.

Konu-Dışı:
    - Yazarın Eserlerinden Bir Seçki -

Çift Taraflı Bir Yokoluş Üzerine

Alnımda Ter Denizleri...

Yoksun.

Değişiyorum günbegün.

Saçlarım uzuyor, karışık - dağınık.
    Sakallarım büyüyor. Sakallarımda kurumuş kan lekeleri - kızıl.

Geceleri sokakları arşınlıyorum. Ayakkabılarım yırtık. Yırtıklardan yağmur incesi bir kan sızıyor - ela. Topuklarımda her adımda ezdiğim iki kasımpatı.

Eve dönüşlerim cehennem. Kapı her zamankinden daha kapalı. Ellerim her zamankinden daha güçsüz, soğuktan çatlamış ellerim. Çatlaklardan her günbatımı renksiz güller bitiyor, dokunmaya cesaret edemediğim.

Gömleğim günlerdir aynı, aynaya baktığımda fark ediyorum. Kırmızıya çalan kalp izleri yakamda, silik.
    Binlerce düğüm var boğazımda - boğucu, nefessiz. Güçsüzlüğüm, bağırmaya duyduğum istekleri hiç tanımadığım nefretlere katıyor. Her çığlığım veremli bir fısıltı, bağıramıyorum. Açamayan bir fesleğen sessizliğim.

Yokum.

Hiç içmesem de hep sigara kokuyorum. Güneş eziliyor ayaklarımın altında.
    Geçtiğim her yer akşam oluyor. Saniye ki uşağı dakikanın, geçmiyor zaman. Tüm tozları düşürüyorum kanı çekilmiş ellerimden.

Başım hep ellerimin arasında. Parmaklarım hissiz, bembeyaz birer yalan parmaklarım.

Sarpa sarıyorum kendimi her gece. Dişlerimi birbirine geçiriyorum, sırf sana konuşabilmek için. Her yanım acıyor; yüzüm mosmor. Yalnız gözlerim ayakta, gelirsen güçlü görünebilmek için .

Yorgunluktan kapanıyor gözlerim. Her kapanışında gözlerimin, kapılarımı açıp içeri giriyorsun. İçimde bir bıçak gibi koşuyor, gidiyorsun. Gidiyorsun, yüzünde ufacık bir hayal bile kırılmıyor. O vakit içimde bin bir kristal renk değiştiriyor - eskimiş umut kristalleri.

Her gece yarısı rüyamda, küçücük bir çocuk babası sanıp uzatıyor elini karanlıkta. Nasıl seviniyorum hem nasıl. Çekiyor elini çocuk bir anda. Nasıl üzülüyorum hem nasıl. Babası gülüyor, ben ağlıyorum ve boğuluyorum uyanamadan: alnımda ter denizleri.

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 mesaj]

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Kitaplık

Aranacak kelime:
Forum Seçin:   
Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Konuyu görüntüleyen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir
Yok 
Bölüm Yetkilileri: yanılsama, Pano Yöneticileri
Yetki Düzeni: WebMaster, Genel Adminler, Pano Yöneticileri, Editörler, Bölüm Sorumluları, Bölüm Yöneticileri, Yazar Tk.

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Pano · Basit Görünüm · RSS · Yardım · Kurallar · Çerezleri Sil · İletişim
Sist.: phpBB Group • TR Çeviri: phpBBTürkiye • Tema: Mavera
Melankoliyiz © 2006-2008
[Yükleme: 0.08115 sn][Sorgu: 22][GZIP: Açık][Debug: Açık]