Pano

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Kitaplık

• Gölge Avcıları Kulübü •

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Toplam 4 mesaj]
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #1
YazarMesaj
dilfigar

Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 526
Konu: 19

Tarih: Per Haz 26, 2008 3:52 pm | Açıklama: Not  İnanç Çakıroğlu
Alıntıyla Cevap Gönder

http://img105.imageshack.us/img105/1448/golgeavcilarikulububvb6.jpg

« Arka Kapaktan » demiş ki:
'Gölge Avcılarını nasıl bulabilirim?'
'Bulamazsın, ancak onlar seni bulurlar. Belki amatör bir edebiyat dergisine yazacağın yazıdan, belki doktora tezindeki gizli anlamlardan, belki de bir lokantada yemeğini beklerken okuduğun kitaptan seni tanıyarak sana ulaşmaya karar verirler. Ya da kimi zaman yaptıkları gibi, sen fark etmeden bir Gölge Avcısı olarak kullanırlar seni...'

" Gölge Avcıları Kulübü, Ortaçağ'ın ezoterik örgütlerinden Osmanlı'nın Batıni tarikatlarına uzanan iç içe geçmiş zaman ve mekan örgüsünde, üç yüzyıl öncesinin İstanbulu ile günümüz İstanbulu'nu anlatır. Elyazması metinlerden bugüne sizin bu masalsı dünyada bütün isimler, rakamlar, rastlantılar ve hatta bütün harflerin bir anlamı vardır. Artık her gölgeden kuşkulanmaya başlayan Melih'in cevabını merak ettiği tek bir soru vardır: "Yoksa yaşam dediğimiz şey aslında bir gölgeden mi ibaret?"

« Yazar, Gölge Avcıları Kulübü için: » demiş ki:
Yağmurlu bir gecede, yakanızdan paçanızdan sular sızarken koşar adım karanlık bir sokakta yol almaya calışırken arkanızda gördüğünüzü sandığınız gölgeyi gerçekten görmüş olabilirsiniz ve daha da kötüsü o gölge gerçekten de sizi takip ediyor olabilir.

Herşeyi apaçık ilan ederek gizliyor olabilirler, karanlıkta değil, ışıkta saklanıyor olabilirler...

Ne için kurulduğu belki de üyeleri tarafından bile tam anlaşılamamış ezoterik bir topluluğun hayat içindeki izlerini ve izlerin çevresinde oluşan esrarın anlamını ortaya çıkarmaya çalışan insanların yapılandırmasını sözkonusu ezoterik topluluğa dayandırarak oluşturduğu gizli kulübe gölge avcıları kulubü deniyor.

Peşlerine düşüldüğünü biliyorlar...

Bir rivayet der ki, aslında gölgeciler de gölge avcıları da aynı örgütün birer parçasıymış ama bunun farkında bile değillermiş.

Bir başka rivayet ise ortada ne bir sır ne de onu gizleyen bir hayat olduğunu söyler.

Zaten hep aynı zamanın içinde değil miyiz ve apaçık görünenden daha gizli olan ne var ki yalan hayatımızda?

**İnanç Çakıroğlu, tüm bunlardan, 'raini' mahlası ile (aynı zamanda kitabındaki bir karakterin ismidir) şu adreste bahsetmiştir

« dilfigar » demiş ki:

Kitabı henüz yeni okumaya başlamakla birlikte, uzun süre kütüphanemde okunmak için doğru zamanı bekleyen kara kaplı bu kitap, beni etkileyen arka kapak yazısının yanında, ilk sayfalarda İbni Duha'dan yaptığı;

"Kasvetine bakıp kelimeleri terk edecek okurdan hemen kurtulmak için böylesine kederli satırlarla dokudum ilk nefesleri. Geriye kalanlar, onların gerisindeki mucizelere tanık olmayı hak etsinler diye."

alıntısı ile beni bu büyülü dünyaya itmiş; yazarın ilk romanının ölümünden sonra yayınlanmasını istemesi, bu ikinci kitabına merakımı daha da artırmıştır.

Kitapla tanışma kısmına gelince;
her zaman alışveriş yaptığım kitapçıda, pek de ilgi görmeyen raflar arasında gezinirken gözüme çarpması, elime alıp arkasını okumam ve kitabın biraz yıpranmış olması nedeniyle yenisini sipariş etmem, akabinde kitabın basımının durduğunu öğrenmem, diğer kitapçılarda yana yakıla kitabı aramam ve son çare olarak yıpranmış o kitabı satın almam... O günlerde beni takip eden GöLgE'ler dikkatimi çekmedi hiç, belki de ben farkında değildim... Şu günlerde ise sıklıkla takip edildiğim hissine kapılmam kitapla ilişkili mi bilemiyorum ama daha kitabın başlarındayken beni bu denli etkilemiş olması... bitirdiğimde nasıl bir etki yaratır düşünemiyorum...

En iyisi kitabı okumaya devam edeyim. Bakalım kitap hangi sırlarla beni cezbetmeye devam edecek....
http://img105.imageshack.us/img105/1517/imzacustomid5.png

Başa dön Çevrimdışı
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #2
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 1
Konu: 488

Tarih: Cum Haz 27, 2008 2:45 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

Ava çıkan avlanır (:

'Bugün' diye başlayan bir masal söylerdim
Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #3
YazarMesaj
dilfigar

Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Tarih: Cum Haz 27, 2008 6:56 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

"...Herkes bir yerinden bırakırsa, ne kadar çözüme kavuşabilir ki tüm yanlışlar? Bu yüzden vazgeçtim bırakmaktan..."
G.A.K

Başa dön Çevrimdışı
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #4
YazarMesaj
dilfigar

Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Tarih: Sal Tem 29, 2008 2:25 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

« sy 308 » demiş ki:
“…İnsan ancak gerçeği kavradığında hayata başlardı, öncesi derin bir sis perdesinin altında şekillerin kendilerini değil GöLgElerini seçmekten ibaretti…”

« sy 353 » demiş ki:
“Bir sırrı en iyi bir başka sırrın gölgesinde gizleyebilirsin…İnsanlara bulanık bir suyun içinde, bir başka esrar kulpunun ucunu gösterir ve onunla oyalanmalarını sağlarsın, gerçek sır ise o esrar kulpuna bakan insanın ayaklarının bastığı yerdedir, kim bilir?...”

« sy 210 » demiş ki:
“Eğer fikir hakikati işaret ediyorsa, bir kez telaffuz edildiğinde verimli toprağa saplanan çubuk gibi yeşerecek ve kendi tohumlarını yayacaktır dünyaya…”

Başa dön Çevrimdışı
İletileri göster:   
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Toplam 4 mesaj]

Benzer Başlıklar
Konu Yazar Forum Cevap Son İleti
Yeni ileti yok ..GöLgE.. Legend Güzin Abla / Help Desk 1 Per Kas 15, 2007 2:28 pm
..GöLgE.. Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Gölge BebiL Resim - Animasyon 3 Pzr Haz 10, 2007 12:36 am
scm896 Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok İyi ki Doğdun ..GöLgE.. Sch` Kutlamalar 18 Sal Nis 29, 2008 7:59 pm
Yeni ileti yok Gölge Sen kac ben senı bulurum (: ben... Misafir Yeni Üyeler 11 Pzr Ekm 29, 2006 5:15 pm
_ŞeBoKoLiK_ Son gönderilen iletiler
Bu konu kilitlenmiştir; cevap yazamaz, iletileri değiştiremezsiniz Anket Haftanın Üyesi "..GöLgE.." ..GöLgE.. Haftanın Üyesi 8 Per May 29, 2008 12:19 am

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Kitaplık

Aranacak kelime:
Forum Seçin:   
Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Konuyu görüntüleyen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir
Yok 
Bölüm Yetkilileri: yanılsama, Pano Yöneticileri
Yetki Düzeni: WebMaster, Genel Adminler, Pano Yöneticileri, Editörler, Bölüm Sorumluları, Bölüm Yöneticileri, Yazar Tk.

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Pano · Basit Görünüm · RSS · Yardım · Kurallar · Çerezleri Sil · İletişim
Sist.: phpBB Group • TR Çeviri: phpBBTürkiye • Tema: Mavera
Melankoliyiz © 2006-2008
[Yükleme: 0.14897 sn][Sorgu: 25][GZIP: Açık][Debug: Açık]