Pano

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Yazarlar / Şairler » Hüseyin Evcil

• Kule Günlüğü / Tanışmalara Dair 2 •

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 mesaj]
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #1
YazarMesaj
tyrannos-fan
 bohem
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 84
Konu: 23

Tarih: Sal Şub 20, 2007 1:52 am | Açıklama:  Tyrannos
Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli dostlar merhaba. Nasılsınız ?
Ben Şair Hüseyin Evcil: Deneme, şiir ve makale yazarı.

Aşağıdaki konu üzerinde daha önceleri durmuş olmama rağmen bağışlayınız tekrar yazmak ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Hepimiz hayata farklı gözlerle bakıyoruz. Hepimizin doğruları var.
Fakat insan olduğumuz bilinci ve sorumluluğuyla bazı şeyleri çok önemsemek durumundayız.
Çünkü ufkumuzdaki sular berrak, temiz akmıyor.
Çünkü yolumuzda, mide bulantısına neden olabilecek maddeler çoğaldı.

Çoğu tanışma sitelerinde, son zamanlarda giderek artan ve aslında olmaması gereken; istismar, kötüye kullanma sayılabilecek davranışlar ve gerçek dışı mesajlar nedeniyle üzüldüm. Çünkü sayfa açan çoğu kullanıcı, samimi değil, gerçek fotolarını kasten yüklemiyor. Yalana ve kışkırtmaya dayalı bir - iki arabesk sözle, kafasında kurgusal, iddialı yaşam tarzı yaratıp, dahası ve çok önemlisi, iltifat adı altında, üstü kapalı cinsel sloganlarla gözüne kestirdiği insanları incitiyor. Halk arasında derler hep: Cılkı çıktı.

Biriyle olan güzel birlikteliğini nankörce yok sayıp, bir başkasıyla tanışmak, buluşmak isteyen kişi, hiç çekinmeden yalan ve yapmacık mesajlar gönderebiliyorsa, bunun davranış biliminde açıklaması: Doyumsuzluk, problemli kişilik, kompleksler, depresyon ya da narsizmdir. Özel yaşamları yargılamıyorum ama sürekli gördüğüm, bütün sanatçı arkadaşlarımın da tanık oldukları şey. Apaçık ortaya konulan bencillik ve dozunu aşan saygısızlık modası nedeniyle üzülüyorum. Rol yapıldığı için, her şey beklenenden daha hızlıca tüketilmiş oluyor. Hep doğrular konuşulsa, yazılsa ne olur sanki ?

Araştıralım, dünyada: En uç anarşist akımların uygulanışında, bir kültür birikimi gerekli. Özgürlük de öyle. Özgür olduğumuzu sandığımız dönemlerde bile gerçekten özgür değiliz. Mağara döneminde yaşayan insanlar da özgür değillermiş.

Bir üye, sevdiği bir sözü sayfasına yazarak, belki de hiç farkında olmadan kışkırtıcılık yapmış oluyor. Doğru değil. O sözler ancak başka sitelerde yazılabilir. Demek istediğim, insan; kimliğini, iç dünyasını yazarken, tırmalayıcı cümleleri özellikle seçip ortak kullanımdaki bir alanda sorumsuzca sunamaz. Sunmamalıdır.

Şimdi çok fazla örnek vermek istemiyorum. Bazı erkekler kendini gizleyerek, kadın rolündeler ve yine kendini çok farklıymış gibi göstererek alanı insafsızca işgal ediyorlar. Oysa yaşamları, sıradanın da sıradanı. Lezbiyen olduğu yalanını da ekleyenler var bilgilerine. Sanki bu bir erdemmiş gibi. Ne kazandıklarını merak ediyorum ? Profilde, Beklentiler bülümündeki, bütün seçenekleri işaretleyenler, her iki cinsle de tanışmak istediğini yazanlar da görülüyor, bir yığın hayali arkadaş listesi hazırlayanlar, yüzlerce sayıdaki ilgilendiği şeylerin abartılı dökümünü verenler ( bir yerden kopyalanıp yapıştırılmış saçmalıklar ), bayan isimleriyle Msn adresleri alan erkekler, virüslü mail göndermekten haz alanlar.

Elbette bizler zekamızla, uzaktan kimin doğru kimin sahteci olduğuna kolayca karar veremeyiz ama bazı ipuçları kendiliğinden dökülmekte. Önemli bilgileri yazma zahmetine katlanmayan, başkalarının fotoğraflarını çalıp kullanan kişilerin, başkalarıyla diyalog kurmaya ne hakları olabilir ki ? İnsanlar mutlu olsunlar, dilediklerini de ekrana yazsınlar diyemeyiz. Avrupa’nın özgür ülkelerinde bunlar cezalandırılmaktadır. İnsanlar birbirlerini incitmekten çekiniyorlar ( ruh hastaları hariç ). Bizdeki laçkalık, yeni yeni kontrol edilmeye başlandı.

Geçen yıl, sitenin birinde bir bayan, benim tanışma mesajımdan sonra: Canım şu ana kadar tam 2600 adet mesaj aldım, o mesajları bana enayi ve salak erkekler attılar. Zavallı yaratıklar, acınacak haldeler filan. Hanımefendi çok keyifliydi ve sevindirik durumunu başarı gibi aktarmaktaydı. Bilinçaltındaki öfke ve kini, feminist bir ambalaja sarıp erkeklerin kafasına fırlatmayı seviyordu. Sitede bulunma nedeni: Bir insan olarak diğer insanlarla güzellikleri paylaşmak değildi. Ağlarını atmış, sigarasını yakan balıkçılara benziyordu.

Hoş olmayan başka bir durum ise ( daha acı örnek ) : herhangi bir bayanın yaşamında, dürüst - uyumlu bir erkek sevgili varken yine de yedek liste oluşturma kaygısı. Karşı cinsi etkilemeye yönelik pozlarını yayınlıyor, dikkat toplama olayını seviyor. Verebileceği hiç bir şey olmasa bile, yaptığı reklam ve gösteri ile çatlamış kişiliğini onarmaya çalışıyor. Güzelliğinin onaylanmasını istiyor. Bir dilencinin elini açıp para beklediği gibi mesaj bekliyor her gün.

Ahlakçı bakıyor değilim. Vurgulamaya çalıştığım husus: Kişilerin fiziksel silahlarıyla, hem kendilerini, hem de başkalarını kandırmaya çalışarak tatmin olmaları. Model ajanslarına başvurabilirler ( birikim ve kültürleri yeterliyse ). Her insanın onuru - gururu var. Her insanın zamanı, duyguları değerli. Tanrı’yı tanımamak, savaşlar ve cinayetlerden sonra yeryüzündeki en büyük saygısızlık bana göre şudur: Temiz bir insanı umutlandırıp, tıpkı hırsız gibi duygularını ve zamanını çalmak. Bu eylemini , sömürü olarak da değerlendirebiliriz. Sonuçta, çirkin bir şey.

İletişim tarzlarıyla saygısızlıkta bulunanların değişmelerinin mümkün olmadığını biliyorum. Çünkü tarihte peygamberler dahi hastalıklı ruhlar karşısında pes etmişlerdir, ama sadece izlemek, tepkisiz kalmak duyarlı insanların işi değildir. Yaşam, özgürlükle zorunluluğun bir karışımıdır ’diyor Alman felsefeci Goethe. Toplumda yaşadığımız sürece davranışlarımızdan sorumluyuz. Bu arada interneti soyutlayamayız.

Sanal diyalogların: Nezaket çizgilerinin dışına çıkılabilir gibi düşünülür olduğu ve resimlerin gelişigüzel kullanıldığı, kanalizasyon çukuru gibi komplekslerin boşaltıldığı bir yerde, kimileri, yani saf, temiz düşünenler üzülecektir. Rahmetli edebiyat emekçimiz Can Yücel’e, zaman zaman küfürlü şiirler yazması nedeniyle katılmazdım. Fakat kendini severdim. Tepkilerini daha ince aktarmasını beklerdim. Bu benim düşüncem elbette. Benim saflığım. Sağlığında kendisine iletmiş değilim.

Tanışmalar konusunda, hiç emek harcamadan, duygu ortaya koymadan saplantı gibi fakat gizlenerek seks yatırımı yapmaya çalışmak estetik değil. Hayvansal. Rüzgar böyle esiyor diye ben de bazı etkili silahlardan yararlanarak yazmaya başlarsam; o zaman, kendim olmam. Neden başkası olayım ?

Silah taşımak, silah kullanmak korkak insanlara özgü bir seçim. Silah, nefsi müdafaa için gerekli olabilir ( şahsa ya da vatan topraklarına saldırı ). Para da büyük bir silahtır ve hiç paslanmaz. Fakat onunla; duygu, sevgi, karakter satın alınamaz.

Pozitif, negatif, beynimizden yayılan bütün titreşimler atmosferi dolaşarak tekrar bize döner. Uzmanlarca kanıtlanmış kesin bir şey. Başkalarını aldatarak, inciterek keyif ve mutluluk sağlanamaz. Bu çabalar, ne yazık ki psikopatlığa giriyor.

Çevrenizde gerçekten birbirine aşık olan insanlara rastlıyor musunuz ? Ben söyleyeyim; o eskidendi, bitti. Günümüzde egolar, vahşi güdüler önde. Romantizm denilen olay, romanlarda, filmlerde sıkışıp kaldı. Toplumsal aşınma, yozlaşma katlanarak gidiyor. Günü yaşıyoruz. Pardon tüketiyoruz.

Bir sitenin saygınlığı: Mevcut üyelerinin bilinci ve sorumluluğu sayesinde korunabilir. Sanal mekanlar da olsa, hobilerimizi, yeteneklerimizi paylaştığımız ölçüde anlamlı, güçlü ilişkiler kurabiliriz. Geyik muhabbeti denilen mantıkla, herkes birbirini kandırmaya devam eder, sürdürdüğü alışkanlığını normal kabul ederse: Bu iletişimler, yakında tıkanabilir, itici hale gelebilir. Zaten günümüzde MSN adreslerinin kabarıklığı, kişilerin ihtiyaçlarına yanıt bulamadıklarının açık kanıtları. Mutlu bir insan, daldan dala atlayıp 100 tane adresle neden uğraşsın ki ?

Umarım duygulu, dürüst, kişilikli insanlar birbirlerinin acılarına ortak olurlar ve kimse kimseyi aldatmayı düşünmeden güzel paylaşımlarla mutlu anlar yaşarlar.

Bilemeyiz yarınların ne getireceğini. Biz, bugün yaşıyor olmanın tadını çıkaralım. Arada bilgisayardan, televizyondan uzaklaşalım. Geceleri balkonda, elimizde çayla kendimizi gösterelim yukarıdaki yıldızlara. Kıskansınlar. Evet, kıskansınlar diyorum. Binlerce yıldır ışık saçıyorlar ama özgür değiller. Konuşamazlar, buluşamazlar. Buluşamayacaklar.

Biz insanız. Bu ne güzel bir şey: Düşünmek, hissetmek, ilkelere göre yaşamak, dostunu mutlu etmek.

Işığınız hiç sönmesin. Her şey gönlünüzce olsun. Teşekkür ederim.

Copyright - TYRANNOS Edebi Ürünler - 16 Şubat 2007 . Saat: 19.45

En muhteşem eser
dolu dolu yaşamdır.
Başa dön Çevrimdışı
İletileri göster:   
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 mesaj]

Benzer Başlıklar
Konu Yazar Forum Cevap Son İleti
Yeni ileti yok Kule Günlüğü / Jodie 2 tyrannos-fan Hüseyin Evcil 0 Cum May 18, 2007 1:32 am
tyrannos-fan Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Kule Günlüğü / Jodie 2 tyrannos-fan Hüseyin Evcil 0 Cum May 18, 2007 1:31 am
Yeni ileti yok Kule Günlüğü / Jodie 2 tyrannos-fan Hüseyin Evcil 0 Cum May 18, 2007 1:33 am
Yeni ileti yok Kule Günlüğü / Kan Çivileri
Vatan Hepimizin
tyrannos-fan Hüseyin Evcil 0 Cum May 18, 2007 1:37 am
Yeni ileti yok Kule Günlüğü / Yerdeki Işıklar
Vatan Hepimizin
..GöLgE.. Hüseyin Evcil 1 Pts May 14, 2007 7:23 pm
yanılsama Son gönderilen iletiler

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Yazarlar / Şairler » Hüseyin Evcil

Aranacak kelime:
Forum Seçin:   
Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Konuyu görüntüleyen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir
Yok 
Bölüm Yetkilisi: Pano Yöneticileri
Yetki Düzeni: WebMaster, Genel Adminler, Pano Yöneticileri, Editörler, Bölüm Sorumluları, Bölüm Yöneticileri, Yazar Tk.

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Pano · Basit Görünüm · RSS · Yardım · Kurallar · Çerezleri Sil · İletişim
Sist.: phpBB Group • TR Çeviri: phpBBTürkiye • Tema: Mavera
Melankoliyiz © 2006-2008
[Yükleme: 0.12883 sn][Sorgu: 23][GZIP: Açık][Debug: Açık]