Pano

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Yazarlar / Şairler » Hüseyin Evcil

• Carlos Castaneda •

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Toplam 2 mesaj]
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #1
YazarMesaj
tyrannos-fan
 bohem
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 84
Konu: 23

Tarih: Pzr Oca 07, 2007 11:11 pm | Açıklama: Not DON JUAN ÖĞRETİLERİ
Alıntıyla Cevap Gönder

1 Sözcüklerin kusuru ; kendimizi her zaman aydınlanmış hissetmemizi sağlamalarındadır , oysa dönüp dünyayla yüzleşmeye kalkıştığımızda bizi daima ortada bırakırlar ve her zaman olduğu gibi ; dünyayla , aydınlanmadan yoksun olarak yüzleşmek zorunda kalırız .

2 Tüm yollar aynıdır ; hiçbir yere çıkmazlar . Ancak yürek taşımayan bir yol asla eğlenceli değildir . Yürek taşıyan yol kolaydır ; sevinçli bir yolculuk yaptırır .

3 Öğrenmek için yola çıkan insanın işi çok zordur ; üstelik öğrenebileceği şeyler kendi yaratılışıyla sınırlıdır . Bu yüzden , bilgiden söz edip durmanın hiç anlamı yoktur . Bilgiden korkmaksa doğaldır , hepimiz yaşarız bunu ve yapabileceğimiz bir şey yoktur . Öğrenmek ne denli korkunç olursa olsun , bilgisiz bir insan kadar korkunç olamaz .

4 İnsanın gözleri iki işlevi gerçekleştirebilir ; enerjiyi bir bütün olarak evrendeki akışı içinde görmek ve bu dünyanın nesnelerine bakmak . Gözleri yalnızca bakmak için eğitmekse ; utanç verici ve istenmeyen bir kayıptır .

5 İnsanın dört doğal düşmanı vardır ; korku , berraklık , erk ve yaşlılık . Korku , berraklık ve erk alt edilebilir ama yaşlılığın üstesinden gelinemez . Sonuçları ertelenebilir , üstesinden asla gelinemez .

6 Yalnızca bir kez seçeriz ; bir savaşçı ya da sıradan bir insan . İkinci bir seçim yoktur , imkansızdır .

7 Bir savaşçı ; yalnızca bir insandır , alçak gönüllü bir insan .

8 Bir savaşçının sanatı ; insan olmanın dehşetiyle , insan olmanın görkemini dengelemektir .

9 Savaşçı ; cehenneme girer ve zaferle döner . Oradan getirdiği ödüllerden biri , anlayıştır .

10 Savaşçı ; başını kimseye eğmez ve kimsenin kendisine baş eğmesine izin vermez

11 Sıradan bir insan ; insanları sevmek ve onlar tarafından sevilmek ile çok fazla ilgilidir . Bir savaşçı ise ; sever , hepsi bu . Neyi ve kimi isterse onu sever .

12 Bir savaşçının ; ailesi , adı , ülkesi olmaz . Sadece yaşanacak ömrü vardır onun .

13 Bu dünyada ; hiçbir şey , bir ödül değildir .

En muhteşem eser
dolu dolu yaşamdır.
Başa dön Çevrimdışı
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #2
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 1
Konu: 488

Tarih: Cum Şub 23, 2007 4:38 am | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

Savaşı yazının sonuna koyarak empoze etmiş. Kim etkilenir bu yasalardan acaba..

'Bugün' diye başlayan bir masal söylerdim
Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
İletileri göster:   
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Toplam 2 mesaj]

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Yazarlar / Şairler » Hüseyin Evcil

Aranacak kelime:
Forum Seçin:   
Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Konuyu görüntüleyen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir
Yok 
Bölüm Yetkilisi: Pano Yöneticileri
Yetki Düzeni: WebMaster, Genel Adminler, Pano Yöneticileri, Editörler, Bölüm Sorumluları, Bölüm Yöneticileri, Yazar Tk.

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Pano · Basit Görünüm · RSS · Yardım · Kurallar · Çerezleri Sil · İletişim
Sist.: phpBB Group • TR Çeviri: phpBBTürkiye • Tema: Mavera
Melankoliyiz © 2006-2008
[Yükleme: 0.11047 sn][Sorgu: 25][GZIP: Açık][Debug: Açık]